پمپ ها وظیفه تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی بر عهده دارند همین انرژی مکانیکی موجب به حرکت در آوردن پره پروانه ها می شود که در نهایت موجب بالا رفتن قدرت پمپ و فشار می شود.

پمپ های آب کوچک که جهت تامین فشار آب شهری در آپارتمان ها استفاده می شوند را پمپ خانگی می گویند. فشار کم و اندازه کوچک پمپ خانگی از تفاوت های پمپ خانگی با پمپ ها  آب معمولی است. پمپ آب از مدل خانگی ممکن است در آبیاری زمین های زراعی علاوه بر مصارف آپارتمانی و ساختمانی نیز به کار برده شود. به طور کلی در ساختمان ها یا حتی در خانه هایی که فشار آب شهری کم است برای متعادل نمودن فشار آب از پمپ خانگی استفاده می شود. همچنین برای خانه های ویلایی با متراژ بالا نیز ب ای رساندن آب به همه نقاط از پمپ خانگی استفاده می شود.

انواع پمپ خانگی

-           پمپ خانگی به همراه مخزن انبساط

-           پمپ بشقابی خانگی

-           پمپ بوستر

-           پمپ سانتریفیوژ خانگی

-           پمپ جتی

-           پمپ خانگی اتوماتیک

پمپ خانگی با منبع انبساط : از این نوع پمپ ها برای ساختمان های بلند و با تعداد واحد زیاد که مصرف آب آنها زیاد است استفاده می شود این پمپ همراه یک منبع انبساط است که این منبع کاملا به مقدار مصرف ساختمان و تعداد واحد ها دارد. این نوع از پمپ ها نیاز به سرویس دوره ای دارد و ممکن است در طولانی مدت هزینه نگه داری آن بالا برود.

پمپ بشقابی خانگی: از این نوع پمپ های خانگی در مکان هایی که نیازمند صدای کمتر می باشد استفاده می شود این نوع از پمپ ها فاصله بین پره های پروانه خیلی کم است و در کل پمپ به ظاهر بشقابی شباهت دارد.

پمپ بوستر: از این پمپ های خانگی در ساختمان های بلند مانند برج ها استفاده می شود که نیازمند رساندن آب با فشار به ارتفاعات می باشد این نوع از پمپ ها در زمان های مصرف کم خاموش می شوند و مصرف انرژی را به حداقل می رسانند. این پمپ ها در حقیقت از اتصال چند پمپ کوچک که به شکل موازی در کنار هم قرار گرفته اند تشکیل شده است.

پمپ سانتریفیوژ: این نوع از پمپ ها به شکل گریز از مرکز عمل می کنند و دو نوع دارند یک نوع با قدرت بالاست که در مصارف یزرگ مانند آبیاری زمین های زراعی و یا مصارف صنعتی کاربرد دارند و یک نوع با قدرت متوسط که برای مصارف سبک تر مانند مصارف خانگی یا ساختمان ها کاربرد دارد.

پمپ جتی: این نوع از پمپ ها تا حدودی به پمپ های بشقابی شباهت دارند یا این تفاوت که توانایی دارند آب را تا ارتفاع بالاتری برسانند.

پمپ خانگی اتوماتیک: این پمپ های خانگی دارای برنامه های کنترل اتوماتیک می باشند و هزینه کمتری برای نگه داری نیاز دارند زیرا کلید روشن شدن پمپ به شیر متصل بوده و هر بار پمپ شروع به کار می کند یعنی شیر باز شده است البته شایان ذکر است این مدل برای مکان هایی که مصرف آب آنها بالاست توصیه نمی شود زیرا روشن و خاموش شدن زیاد باعث مستهلک شدن و خرابی پمپ می شود.

اجزای داخلی پمپ خانگی:

پمپ های خانگی تشکیل شده اند از : الکتروموتور برای قسمت برقی و الکتریکی پمپ ، کوپلینگ که متصل کننده الکتروموتور به میله مرکزی پمپ می باشد، یاتاقان: در حقیقت محفظه ای است که در آن بلبرینگ ها قرار می گیرد، پروانه: پروانه که در حقیقت انرژی الکتریکی تبدیل شده به انرژی مکانیکی را دریافت و باعث بالا تر رفتن فشار آب می شود، مکانیکال سیل: پمپ آب را در حقیقت عایق می کند و از ورود سیالات به داخل پمپ جلوگیری میکند.

پمپ های خانگی از نظر نوع عملکرد به دو دسته تقسیم می شوند:

پمپ های خانگی برای افزایش فشار : در پمپ ها هدف بالا رفتن فشار آب و رسانیدن آب به ارتفاعات بالاتر است

پمپ آب خانگی در گردش: این نوع پمپ ها جهت افزایش فشار آب در گردش است در یک مدار بسته  مانند لوله های شوفاژ خانه که هر چه دور پمپ بالا برود فشار آب در گردش هم افزایش پیدا می کند.

نکات مهم در انتخاب یک پمپ آب خانگی مناسب:

در زمان تهیه پمپ آب خانگی اگر به این نکات توچه نداشته باشیم ممکن است بعد از خرید انتظارات ما از پمپ به درستی برآورده نشود همچنین موجب خسارت های سنگین به پمپ گردد.

نکاتی که باید قبل از تهیه توجه داشت:

تعداد طبقات و واحد های موجود در هر طبقه ساختمان نیازمند به پمپ

میزان متراژ هر واحد

پیش بینی مقدار مصرف روزانه ساختمان

تعداد شیر های کل ساختمان مورد نظر

به مقدار صدای تولید شده توسط پمپ ، این نکته را باید در نظر گرفت که تمامی پمپ های داخل کشور به هنگام کار تولید صدا می کنند اما بلندی آن با توجه به نوع پمپ و یا شرکت تولید کننده پمپ خانگی متفاوت است مانند پمپ های بشقابی که صدای خیلی کمی تولید می کنند.

تک فاز یا سه فاز بودن پمپ : این موضوع از نظر مصرف برق بسیار مهم است مثلا پمپ های سه فاز برق کمتری مصرف می کنند و طول مدت استفاده از آنها بیشتر است.

دارا بودن امتیاز خدمات پس از فروش

برند های پمپ خانگی :

برند پنتاکس: پنتاکس محصول کشور ایتالیا است که از نظر شهرت و کیفیت بسیار در میان کاربران اثبات شده است.

داب: برند داب نیز محصول کشور ایتالیا می باشد که سابقه عرضه کالا در بازار ایران را دارد از مزایای این برند نصب آسان و کم مصرف بودن پمپ ها را می توان نام برد.

راد پمپ : این برند با افتخار محصول کشور ایران است که توانسته با رقبای خارجی رقابت خوبی بر قرار کند از مزایا برند راد می توان به ضد آب بودن پمپ و جنس با کیفیت استیل و قیمت مقرون به صرفه پمپ های این برند نام برد. با توجه به تولید داخل بودن این برند خدمات پس از فروش با کیفیت بیشتری انجام می شود.

برای بالا رفتن بازده بیشتر پمپ خانگی بهتر است:

1-        اندازه پمپ و اندازه مخزن پمپ یکی باشد

2-        توجه شود ولتاژ ورودی با ولتاژ پمپ یکی باشد

3-        به اندازه لوله مکش و قطر ورودی پمپ دقت شود تا یک اندازه باشد

4-        بهتر است در مسیر ورودی آب قبل از پمپ یک شیر اضافی قرار گرفته شود تا املاح اضافب آب به داخل پمپ وارد نشود.

5-        پمپ ها دارای صافی است که باید در یک زمان های مشخص تمیز شوند.

6-         از قرار دادن وسایل سنگین روی پمپ خودداری شود

7-        ار تکان دادن پمپ هنگام حرکت خودداری شود

8-        پمپ ها نباید در محیط بدون آب کار کنند

9-        پمپ های خانگی مخصوص پمپاژ آب هستند و نباید برای پمپاژ نفت و گاز و و. از آنها استفاده کرد زیرا آسیب جدی به پمپ وارد می شود.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها